esmaspäev, 20. juuni 2011

Mõeldes mässust, vaagides revolutsiooni

Lugedes hiljutist Kivisildniku artiklit, eriti aga sellele laekunud kommentaare, hakkasid peas vormuma küsimused. Tõsised küsimused, mis tahaksid vastust, aga võimalik, et meie rahvuse rahulikkuse pärast ka sellest ilma jäävad.

Inimesed on pahased, vihased, närvis, tigedad. Ei meeldi neile valitsus, ei meeldi neile opositsioon. Ei ole ühist vihaallikat.

Või ehk siiski?

On selleks võim? Jah - nii see vist on. Tundub, et inimestele ei meeldi võim. Vali sa valimistel, kuidas tahad, ikka jõuavad sinna võimule need, kes ei oska, ei taha, ei suuda. On kamp närakaid, kes niigi viletsat elu veel viletsamaks muudavad.

Kuhu vaadata, kelle poole abi saamiseks pöörduda? Ei olegi selliseid kohti. Politsei allub võimule, sõjavägi allub võimule. Kõik allub.

Aga tigedus, kurbus ja pettumus keerlevad argipäevamiksris.

Kas inimestele ei meeldi raha? Neile meeldiks raha, aga raha on kahjuks kadeda, ihne ja eluvõõra rikka käes, kes patsutab võimule õlale ja teeb tollele kuumal suvepäeval rannas või terrassil mojito välja. Muidugi juhul, kui see rikas ise võimul ei ole.

Raha omajad on kadedad. Hinnatõus on suur, aga kui öelda ettevõtjale, et tõstame ka palkasid, siis tuleb vastuseks, et ettevõttel ei lähe praegu hästi.

Andke mulle relva! Sest seda öeldi nädal peale seda, kui ettevõtte omanik oli näidanud oma uue, mitmesaja tuhande eurose maja projekti ja sealjuures lootust avaldanud, et sügiseks peaks asi valmis saama.

Miks ei taheta oma tulu jagada nendega, kes tööd teevad?

Siinkohal vahelepõikena müts maha ja maani kummardus Skandi Sisustus OÜ ees, millel on sisustussalongid @Home ja Muster, kes aegadel, mil firma ja omanikud hästi teenisid, tasustasid ka oma töötajaid vastavalt. Olid peod, palgad, preemiad, suvepäevad ja saadeti ka aasta parimaid töötajaid (ikka 5-6 tükki korraga) Kanaaridele nädalastele "koolitusreisidele".

Miks on valdav enamus inimestest kadedad? Miks on vaja miljonitega toetada meie fucking sportlasi, kes vaid harva midagi saavutavad ja mööda vaadata neist, kes seda tegelikult vajavad? Lihtne - sest sportlaste toetamine teeb reklaami, mis toob lisateenistust.

Kui sa annad 1000 raha tuhandele Jukule Metsakülast või Aruvallast, kes seda tegelikult kordades rohkem vajavad, siis meedia ei kajasta nende Jukude elu ja reklaam on väiksem. Seega on miljon anda kasulikum ühe tervikosana ühele sportlasele kui tuhande osana tuhandele abivajajale.

Selle pärast ongi rahvas vihane (muidugi mitte ainuüksi selle pärast), et nende elu muutub võimu praegusel toimimisel halvemaks.

Aga mida sa teed? Igal pool on internet ja meedia ja telefonid. Proovi sa vaid korralikku ülestõusu korraldada!

Riik võib küll rahva oma olla, aga kohe, kui sa ülestõusu korraldad, ilmuvad igasugused nn "liitlased" ja natod ja asjad ning hakkavad jõumeetmeid kasutusele võttes kihutustööd tegema. Panevad sulle raudse rusikaga pähe, et tegelikult see ei ole rahva riik. See on rikaste riik, võimu riik. Rahvas on lihtsalt mõttetu, kuigi riigi toimimiseks oluline vidin, mille arvamust õnneks siiski kuulama ei pea.

Praegu on Facebook'is loodud mingi lehekülg - Eesti Rahva Ülestõus 2011 -, aga mis kasu sellest on??? Veebikonstaabel Andero kuulab maad, politsei jälgib toimuvat ja kui kusagil tekibki mingi ülestõusu-teemaline kogunemine, siis on võimu esindajad juba ees ootamas, et saaks kogunenutelt vikatid ja rehad käest korjata.

Tahan ülestõusu ja tahan revolutsiooni!

Aga andke palun ideid, kuidas seda teha nii, et sellel ka mõte oleks!!!

4 kommentaari:

Anterro ütles ...

KODUSÕDA VAJA.

Anonüümne ütles ...

Ja mida see kodusõda paremaks teeks?
Ajalugu näitab, et ükskõik kuidas sa ka ressursse ümber jagada või võrdsustada ka ei üritaks, ikka on mõne aja pärast rikkused väikese ja ettevõtliku grupi kätte akumuleerunud, need, kes korraks rikkaks said, on ikkagi leidnud mingi viisi, kuidas oma vara selle grupi kätte tassida ja on jälle vaesed kui püksinööp.

Anonüümne ütles ...

Eestlane laseb endale kukile istuda kõigil kes aga seda soovivad;aeg oleks edasi minna ja õppida ka mässama nagu õige eurooplane ikka!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Vaba on inimene kes ei pea raha välja käima kütuse ja transpordi,toasoojuse ja elektri eest,ei pea maksma kodulaenu ja eluaseme üüri ,ei ole sunnitud ostma toitu-ei ole sunnitud igal sammul käima raha välja mõne teenuse või mõne kauba eest,ei allu peavoolumeedia ajupesule ja riigivõimude sigadustele(ei maksa selliseid makse mida riigipiruka lähedal olevad mõned jätised on kehtestanud seaduseks)on lojaalne Eesti rahvusele aga mitte korrumpeerunud riigivõimudele mis teenivad võõrvõime, ei pea kellegi heaks tegema tööd,elab oma unistuste järgi ja viib neid ellu,näiteks
http://www.scoraigwind.com/ jne.
Vaba inimene ei ole tarbija,tarbija on ori, linnainimene on kommunaalmaksete,transpordi,teenuste,kaubanduskettide ja pangaori-ole eneriasõltumatu,ela maal metsa servas omas tarekeses!:))
2.
Ennemuistsel ajal inimesed kodustasid metsloomi aga veidi hiljem juudid kodustasid inimkonna...Nad muutsid inimkonna tarbijaiks-linnainimesteks ehk orjadeks...nad korraldasid terves maailmas elu sedasi,et igaüks peab rügama tööd teha või äri ajama nii,et higipull otsa ees aga ikka on igaüks kellegile võlgu,ikka peab rabama nii nagu orav rattas,igal sammul tuleb tasuda arveid-selline debiilne elukorraldus tehti normiks ehk normaalseks nähtuseks ja nimetati monetarismiks,kapitalismiks,liberalismiks-sellisel viisil kõik elanikud üle maailma teenivad ülemaailmse pangandusvõrgu tipus olevaid omanikke...
EESTIS VALITSEB PÄRISORJANDUSLIK ÜHISKONNAKORD:
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2011/02/mujal-maailmas-ehitavad-2-3-aastat.html
sestap tulebki teha sedasi,et enam keegi ei peaks maksma arveid...elu ilma arveteta on lahendus kõigele...

MIDA TÄHENDAB VABADUS JA SÕLTUMATUS EHK KUIS TAASTADA EESTI KÜLA EHK EESTI ISESEISVUSDEKLARATSIOON:))) :
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2011/03/mida-tahendab-vabadus-ja-soltumatus-ehk.html

TASUTA ELEKTER VABASTAB SIND...
TASUTA ELEKTER ANNAB SULLE VABADUSE...
TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB KÕIGILE TÖÖD...
TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB TÄIDETUD LASTEGA KÕIK EESTIMAA KÜLAD...

http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2011/06/omavalmistatud-elektrituulikud-ja.html