kolmapäev, 1. juuni 2011

Territooriumide jagamine Facebook'is - uudisena!

Facebookis on alanud territooriumide jagamine pärast Politsei- ja Piirivalveameti teadet Andero Sepa määramisest veebikonstaabliks. Kuritöö- ja Salakaubaveoamet teatas mõned tunnid hiljem, et nemadki on välja valinud enda esindaja veebiavarustes.

Pärast suurt populaarsuselainet, mis tabas veebikonstaabel Andero kontot tuntud sotsiaalportaalis Facebook, kutsus KSA kokku erakorralise komisjoni, mis lõi värske seadusetusesätte uue ameti loomiseks ja määras koheselt ka uude ametisse Anderi (perekonnanime mõistetavatel põhjustel ei avaldata).

Veebikriminaal Anderi esimeseks ülesandeks sai endale Facebooki avaliku konto loomine, et hoida jõudude tasakaalu sotsiaalvõrgustikus. Teine ülesanne, millega Ander peab pead murdma hakkama, kuidas jõuda järele varem startinud Veebikonstaablile, sest KSA sõnul on see ebaeetiline ja varemnägematu, et kriminaal peab politseinikku taga ajama - olgu see või internetis.

Igapäevatöös jääb Veebikriminaal Anderi kanda lugejakirjadele vastamine ning tekkinud küsimustele lahenduste leidmine. Kuna tegemist on varem konsultandina leiba varastanud mehega, siis vaatab Ander lähitulevikku positiivselt.

"Mis seal ikka keerulist?" naerab Ander läbi krüpteeritud liini mulle telefoniintervjuud andes. "Töö on töö ja kui seda saab tsiviliseeritud kombel arvuti taga teha, siis on ju väga hea. Analüüs siia, soovitus teise kohta - ja nii paraneb meie kõigi soorituste kvaliteet."

Esimese ülevaatliku pressikonverentsi lubas Ander anda juba lähinädalatel.

Asjast huvitatutel on Veebikriminaal Anderi profiiliga võimalik tutvuda Facebookis järgides järgnevat linki:  http://www.facebook.com/veebikriminaal.ander

Kommentaare ei ole: